9e dag

Na wat regen vannacht begon de dag wat bewolkt. maar optimistisch als we waren toch korte broek aan en nog wel het jasje. We waren koud Aalborg uit was er al iets te zien een Viking begraafplaats dus even gestopt om een foto te maken. Stopte er even daarna een auto en kwam er een man aangelopen. Vroeg of wij ook wisten wat dat was en we vertelden dat wij dat gelezen hadden het boekje en hij melde dat dat klopte. Hij was namelijk zelf ook erg geïnspireerd door de Vikingen en vond het mooi om daar over te vertellen. Na wat verder gepraat te hebben gingen wij ook maar weer op de fiets, want we moesten wel de boot halen natuurlijk.

Na ongeveer een kilometer of 15 zijn we even gestopt om wat boodschappen te doen. Wat ons wel opviel was dat er wel veel dorpen in verval zijn en het er uitgestorven is, dus ook nergens een bakkie koffie te krijgen.

Tot we ergens in een bos fietsten en bij een soort manege kwamen hier stond buiten een parasol en een ijsco bord dus dachten wij “koffie” dus gestopt en binnen gekeken geen mens. Op een tafel stond een geldkistje en op een briefje stond een nummer welke je kon gebruiken als je mobiel wilde betalen. Zelfbediening dus. Wij 2 koffie afgerekend komen we ook een beetje van dat kleingeld af. Buiten in het zonnetje de koffie genuttigd. Daar was het wel lekker warm, maar op de fiets stond er nog wel een straffe westen wind, dus de lange broek maar aan gedaan, want de beentjes werden toch wel koud.

Het voordeel van het vlakke stuk waar we nu fietsten was dat we in de verte al de duinen konden zien, niet ver van zee dus.
Op een gegeven moment moesten we toch nog even steil klimmen en kwamen we uit bij een kerkje. Hier hadden we een mooi uitzicht over het landschap en op de zee. Nog 22 km en dan waren we bij de boot.

Stukje wind mee dus het ging als een malle. Rijden we om iets voor 15:00 uur Hirsthals binnen. Ja te vroeg voor de boot, want die vertrekt om 18:00 uur, dan maar even op een terrasje zitten een echte koffie drinken, want die in de manege stond al even in de pot. Na de koffie maar rustig naar de terminal gefietst was toch nog wel even een stukje. Ingecheckt en toen maar in de rij gaan staan haha vooraan. Nog even wachten tot de boot er was en dan konden we naar binnen. (87 km)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *