10e dag

Gisteravond aangekomen in Kristiansand 20:30 van de boot af zo naar het hotel. Alles weer van de fiets gehaald en naar de kamer, eerst lekker douchen. Na het douchen iedereen even berichten en de route voor morgen bekijken. Campings zijn toch wat lastig aan de route. Er zijn er wel genoeg alleen niet allemaal aan de route. Uiteindelijk 1 gevonden 64 km verder op. Dus niet de 80 km welke we wilden fietsen. Nou ja eerst maar eens kijken hoe het gaat.

8:45 stonden we buiten de fietsen weer vol te pakken en voor het eerst de regen kleding uit te pakken, want het regende. Uiteindelijk zaten we 9:30 pas op de fiets, nog even goochelen met de route ja die is natuurlijk weer anders dan we hiervoor gewend waren. Maar goed we zijn weer op weg in de regen het gaat lekker tot we op een gravelpad komen en gelijk moesten klimmen en niet zo’n beetje ook. Na tien minuten klimmen regenkleding van binnen net zo nat als van buiten, nog even doorbijten dan zijn we op het hoogste punt zo leek het, totdat we de bocht om waren en het daar gewoon verder ging. En zo ging het nog en wel een tijdje door, gelukkig ook weer dalen:-).

Maar wat een prachtige view hebben we hier zeg na iedere bocht is het weer anders en bij een fjord kun je best wel ver kijken zo de zee op.

Alleen welk dorpje of gehuchtje we ook kwamen nergens een mogelijkheid tot een bakkie koffie. Toch maar even op de kaart kijken wat die aan gaf. Over een paar kilometer moet er iets zijn, en ja hoor daar was een restaurantje dus wij een koffie besteld en weer een beetje opgewarmd, want het was toch wel fris. Het was niet zo warm als we gewend waren dus best wel een overgang.

Uit eindelijk kwamen we in het plaatsje aan waar we zouden overnachten dus nog even opzoek naar een supermarkt.
1 nee 2 gevonden, maar allebei dicht vreemd, want hij zou tot 23:00 uur open zijn en dat vonden er meer die de parkeerplaats op kwamen rijden. Stapt er een wat oudere man uit zijn auto en vraagt  waar we vandaan komen. Nederland zeggen we. Hij vertelde dat hij 2 jaar gestudeerd had in Groningen en was lid geweest van Vindicat. Haha wat is de wereld dan toch klein en vertelden hem dat Vindicat niet de braafste studentenvereniging meer was. Maar ja geen boodschappen dus. Opeens zei Gea misschien kunnen we iets bij de pomp krijgen, want dat had ze gelezen. Bij de eerste de beste pomp gestopt en daar was het een partij druk, niet om te tanken, maar om boodschappen te doen. Ik naar binnen en er stond een rij voor de kassa dat wil je niet weten. Omdat natuurlijk de normale supermarkt dicht was ging iedereen hier heen. Snel de spullen bij elkaar gezocht en naar de kassa. Wat schetst mijn verbazing als een dame met haar boodschappenmand zo de rij voorbij loopt. Net als bij de AH kon je er ook zelf scannen. Haha. Je kom er ook echt alles krijgen. Na betaald te hebben met de fiets naar de camping.

Op de camping aangekomen wat doen we, zetten we nat de tent op, want het begon weer wat te regenen of boeken we een kamer. Het is toch maar de kamer geworden. Snel douchen de kleren even wassen en eten koken en dan maar even weer de route voor morgen bekijken. (63 km)

5 thoughts on “10e dag

 1. Ja Peter en Gea , ik herken dat meteen. Vooral het eerste stuk in Noorwegen, zeg maar tot Stavanger is bijzonder zwaar. Maar wel mooi! Daarna wen je ook aan klimmen en zal het steeds makkelijker gaan. Even doorbijten dus.
  Succes maar weer, willy

 2. Wat een bikkels zijn jullie zeg en wat een prachtreis. Leuk om mee te lezen. Veel plezier in het prachtige Noorwegen! Groet Ineke

 3. We weten dat Noorwegen mooi is maar langs de kust zijn wij niet geweest.
  Met de hondjes gaat het goed.
  We wensen jullie nog veel fietsplezier maar als het kan droog.
  Wolter/Regina

 4. Ziet er prachtig uit daar!!
  En leuk dat je zoveel aanspraak krijgt van wildvreemde mensen.
  Succes met alle klimmetjes
  Hans en Sieta

 5. Goed gedaan Gea en Peter… het was hier gisteten ook regen en koud… jammer, maar laat t de pret niet drukken. Vanaag prachtig weer en prachtige muziek op festival HELLO in Emmen.
  Keep smiling ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *