8e dag

De zon scheen alweer vanmorgen.

Tassen eerst gepakt voor we gingen ontbijten. We konden ontbijten in een voormalige schuur simpel maar verzorgd. Aan de muur hingen een aantal foto’s hoe het er uit zag toen ze het kochten, nou daar was ons huis nog mooi bij.

Maar het zag er nu heel netjes uit. Aan een tafel zaten 2 wat oudere dames in fietskledij en vroegen aan ons waar de reis naar toe ging. Naar de Nordkapp zeiden wij en ze vroegen waar we vandaan kwamen. Assen konden ze wel de ene dame had familie in Noord Sleen wonen. Zelf kwamen de dames uit Australië en waren begonnen te fietsen in Duitsland en wilden naar Bergen, maar ze deden rustig aan 40 km per dag was hun genoeg. 1 van de dames was al 70 jaar dus dat ging allemaal niet zo snel meer.

Na het ontbijt zijn we vertrokken 9:00 uur en het was al weer 24 graden met best wel veel wind (zuidoost)

Als er nog iemand zegt Denemarken is vlak (incluis mijzelf) No-way tjonge wat hebben we steile klimmen gehad zeg.
Gelukkig is het deel waar we vandaag fietsen wel wat vlakker, maar ja wat heb je als het vlak is?
Veeeel wind en op sommige stukken nog tegen ook. (was ook wel weer lekker met die hitte)

Veel stukken op een oude spoorbaan gereden wat soms wel lekker fietste, maar soms ook weer niet als er gravel lag dat haalt de snelheid er echt wel uit. En ook in de zon toch wel erg warm.

Door de hitte waren onze bidons (blij dat ik er toch nog 1 extra op gezet had) snel leeg, maar we kwamen nergens onderweg iets tegen om ze te vullen tot ergens in een dorpje een verdwaalde supermarkt was daar een grote fles water gekocht. Toen ik weer buiten kwam stond Gea met een man te praten die uit een plaatsje in Frankrijk kwam vlak bij de Spaanse grens. Was al vanaf april aan het fietsen en was nu in Denemarken en was op doorreis naar de Lofoten (Noorwegen). Hij verbaasde zich er over dat hij niet meer fietsers tegen was gekomen. Vroeg nog waar we vandaag naar toe gingen en zeiden Aalborg. Of we ook in de tent sliepen, want hij had sinds hij in Denemarken fietste zijn tent nog niet weer opgezet. Hij sliep in shelters zei hij en liet mij een app zien waar je overal in Denemarken gratis kon slapen. Tja als je een route fietst is het soms wat lastig, want je moest er dan wel vanaf willen wijken om bij de shelter te komen. Maar ja hij had toch geen vaste route alleen naar het noorden. 🙂

Omdat we morgen eigenlijk met de boot over willen moeten we vroeg op. En ja als je dan ook nog je tent op moet pakken zou dat wel heel vroeg zijn dus zitten we vandaag nog in een B&B. Dus morgen tassen aan de fiets een broodje en weg op naar Hirsthals, waar we de boot pakken naar Kristiansand.

Tijdens het tikken van dit bericht kijk ik even naar buiten en zie dat het behoorlijk hard regent. Nou ja wat nu valt, valt morgen niet.

(103 km)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *