44e dag

Vanmorgen weer wat vroeger op, om weer een boot te halen. Het was 12 km fietsen, maar we weten eigenlijk nooit hoe de route er naar toe is. Moeten we veel klimmen of niet. Dus nemen we niet de gok, maar komen liever wat te vroeg.

Ook vandaag waren we dus ook weer wat te vroeg bij de boot. Moesten ongeveer een uurtje wachten. Komen aan de praat met 2 Finnen op de motor. Blijkt een van de mannen wel wat vaker in Nederland te komen. Zijn dochter speelt piano en is op tournee met Andre Rieu. We vertelden hoe we weer terug gaan vanaf de Noordkaap via Finland en dan via Duitsland. Hij moest lachen en vroeg of we ook nog even langs de kerstman gingen, want die woont in Rovaniemi. Ik zei nee helaas dat is net te ver uit de route.

Uiteindelijk kwam de boot eraan en we konden er weer als eerste op. De fietsen gestald en op naar boven waar het lekker warm is, want van zo lang buiten staan koel je best wel af. Na een 45 minuten konden we weer van de boot.

Ook daar was het best wel koud en we hebben voor het eerst onze regenjack over onze andere jas aan gedaan.
Dat was warmer. De route was langs een fjord, mooi rotsachtig en lekker rustig, na een tijdje hadden we een pittige klim. Eenmaal boven fietsen we over een fjell, de zon scheen lekker en het waaide flink. Aan het eind weer een mooie afdaling naar een fjord, waar we weer een stuk om heen fietsen en zo kwamen we in Tromsø aan.

Hier eerst even langs de fietsenwinkel nieuwe remblokken halen. Daarna door naar de camping. Hier moesten we eerst een plekje uitzoeken en daarna aanmelden. Het is een bosje waar hier en daar wat plekken zijn, waar je je tent op kunt zetten.  Hopelijk niet zoveel last van de mietsen zoals op de andere camping. :-).

(71km)

One thought on “44e dag

  1. Hoi dappere doso’s, lees ik het goed? Gaan jullie ook terug fietsen? Bij ‘onze route’ staat Noordkaap als eindpunt. Ik neem aan dat via Finland iets korte is?
    En hopelijk lekker windje in de rug.
    Gelukkig hebben jullie nu het mooie weer! (Hier is t nu wat meer regen en kouder…)
    Groet uit Bovensmilde xx Cilia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *