43e dag

Na een goed nachtje, geen last van mietsen of muggen, zitten we weer op de fiets.

Het wordt een tunneldagje vandaag. Van verschillende lengten.

Wel handig als je als fietser de tunnel in gaat. Even op de knop drukken en dan zien de automobilisten dat er een fietser in de tunnel is.

En als dat nog niet genoeg, is kun je ook nog een hesje aantrekken deze zitten in speciale bakken.

Aan de veiligheid van de fietser wordt wel gedacht.

Verder was het mooi fietsweer vandaag, niet warmer dan 12 graden. De route was ook weer mooi vele verschillende vergezichten.

De vele kweekvijvers voor de vissen. Deze kom je bijna overal tegen in de fjorden.

Wat doe je als je klaar bent met grasmaaien? Gewoon laten staan tot het gras weer hoog genoeg is. :-). Iets wat we toch veel gezien hebben.

 

Voor we aan de klim van 4km 8% beginnen zien we sneeuw liggen.

Zo lijkt het althans. Maar bij nadere inspectie is het zeepsop. :-0

En tijdens de klim komen we dat vaker tegen, bijzonder. Maar goed geen verklaring voor.


Gaan dan een slecht verlichte tunnel door. Na een tijdje hebben we weer een flinke klim en tijdens de afdaling kom ons een auto tegemoet met allerlei zwaailichten en even verder rijdt er een vrachtauto met veel lawaai. Wat blijkt deze spuit de witte strepen weer schoon met een sopje. 🙂 Mysterie opgelost.

Tijdens deze lange tocht heb ik mij vaak over dingen verbaast zoals de vele leeg staande oude vervallen huizen. Blijkt dat het veel geld kost om ze af te breken. Ze zetten er maar weer een nieuwe naast. En dat blijkt voor meer dingen te gelden. Zoals hierboven met de grasmaaier. Wij zijn gewend om hem na gebruik op te ruimen hier laten ze hem gewoon staan waar ze geëindigd zijn. In de kleinere dorpen als men naar de winkel gaat, komt men aanrijden stopt, stapt uit loopt de winkel in doet de boodschappen, praat nog even met de buurman en laat de auto gewoon draaien. En zo zijn er nog wel een paar dingen te noemen.

Ergens net voorbij een dorpje voor algemeen gebruik. Is bij ons niet denkbaar meer helaas.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *