45e dag

Uitslapen, tenminste later opstaan dan anders.

Eerst zijn we nog even Tromso in geweest om nog inkopen te doen en we hebben nog wat bezienswaardigheden bekeken. Daarna zijn we weer aan de tocht begonnen. Het was prachtig weer niet super warm, maar lekker weer om te fietsen. 

We gaan vandaag niet zover, 53 km. Het is de laatste dagen even wat puzzelen met de kilometers, want niet overal is een camping te vinden. 

Voor we aan de klim beginnen gaan we eerst even een kopje koffie drinken in een Kiosk. Hier was de koffie gratis, komt wel vaker voor of je mag na 1 betaald kopje zoveel kopjes pakken als je wilt. Ook hebben we voor het eerst een pølser met bacon gehad.( een hotdog met spek omwikkeld). Was best lekker.

Na de versnapering zijn we weer op de fiets gestapt en gelijk begonnen met een mooie klim. Het laatste stuk nog even door een vallei en daar stond een stevige wind tegen. Na de vallei een afdaling en we konden zo de boot op fietsen.(Net op tijd) Aan de overkant een paar honderd meter van de route is de camping. Hier een mooi plekje voor de tent opgezocht voor de nacht.

Als alles mee zit komen we zaterdag 20 juli aan op de Noordkaap. En om misverstanden te voorkomen, nee we gaan niet helemaal terug fietsen.

We beginnen met de bus dan de trein, boot en dan weer de trein en het laatste stukje gaan we weer op de fiets.

Tja ik had het laatst over grote campers.

Dit was dus een grote camper met achterin een Smart for Two geparkeerd.

Maar je kunt ook overdrijven. 🙂

(53km)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *