34e dag

Ik ga het niet meer over het weer hebben. Het was vandaag qua weer een kl%$%#@ dag.

Het eerste stuk was lekker fietsen, toen moesten we over een hoge brug en daarna begon het te regenen en is het maar 5 graden.
We zijn door gefietst tot we ergens ons konden opwarmen en een kopje koffie konden drinken.

Na het kopje koffie hebben we gelijk ook maar wat warms gegeten en toch ook maar wat droge kleren aan getrokken. We gaan niet eerder weg dan dat het wat droog wordt. En dat werd het bijna na ongeveer 1,5 uur. Dus de regen kleding maar weer aan en op de pedalen nog even de boot halen naar Nesna.

Bijna bij de boot zien we hem net wegvaren 14:05 uur dan maar even wachten op de volgende 15:05 uur. Maar van dat wachten wordt je toch best wel weer koud in de regen dus zijn we maar even in het toilet gaan staan. Stonden we in ieder geval droog en uit de wind.
Met de boot naar de overkant was maar 20 minuten, dus daar waren we zo en de camping is bij de haven.
Snel naar de receptie en kijken of er een cabin vrij is, want in de tent met dit weer is toch echt geen pretje.

De spullen om te douchen gepakt om weer een beetje op te warmen is de douche een beetje lauw :-(. Blijkt bij navraag dat de douche waar wij waren defect was en we hadden naar een ander toiletgebouw gemoeten. Nou ja waren nu al gedoucht.

Ook de was maar even weer draaien.
Er is hier op de camping een soort huiskamer, waar een ieder kan komen zitten en koken, wel gezellig. Wij waren nog vroeg, dus de kachel maar even aangezet en nu eerst even wat koffie. Na een tijdje druppelen er toch wat mensen binnen om te koken of om de route voor morgen uit te stippelen.

Iedereen klaagt over het weer. :-), zelfs de Noren vinden het koud. We spraken bij de boot nog iemand die vertelde ons dat vannacht op 600 meter hoogte nog sneeuw was gevallen. Uitzonderlijk.
(45km)

Vanaf hier nog 1245 km. Er komt schot in. 🙂

One thought on “34e dag

  1. Jullie hebben inderdaad wel pech met dat kl…..te weer. Maar volgens mij komen er nu paar betere dagen aan. Mooie foto’s, ook van die zeven gezusters, die mooi op een rij staan. Volgens mij krijgen julie nu binnenkort flinke klim van 5 km en 6 a 7% stijging. Is te doen denk ik. Daarna nog klein stukje en jullie zitten in Bodo voor de overtocht naar de Lofoten. Hopelijk is het daar ook mooi weer. En denk maar zo: elke dag kom je dichter bij het einddoel?
    Succes maar weer.
    Willy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *