30e dag

Vandaag begonnen we met wat spetters, maar verder viel het mee, we hoefden geen regenbroek aan.

De route was eerst nog even langs de autoweg, maar op een gegeven moment was daar het fietspad en dit was wel beter.
In Namsos nog even koffie gedronken en weer wat opgewarmd. Daarna kwam er een mooie route met weer behoorlijke klimmen en dalen, mooie rotspartijen en meertjes.

Op een gegeven moment begon het gewoon te regenen en dachten eerst aan stoppen om de regenbroek aan te trekken, maar bij zulke klimmen is hij aan de binnenkant net zo nat. Dus toch maar uit gelaten. Het mooie is als je weer ergens een bocht om gaat kan het zo maar weer droog zijn. Tja en dan blijf je bezig regenbroek aan, regenbroek uit.

Maar na een tijdje bleef het regenen dus maar gewoon doorfietsen. Onderweg kwamen we nog 10 lange afstandsfietsers tegen. Zo ook een oudere dame uit België. Ze was eerst met de vrachtboot naar Oslo gegaan an daarna doorgestoken naar boven, had ondertussen nog een vriend ontmoet en daar ging ze mee verder fietsen naar Tromso. Ze had 5 jaar geleden de tocht naar de Noordkaap gefietst en dat was een mooie route zei ze. En wenste ons veel plezier. Ook kom je toch wel veel campers en motorrijders tegen waaronder ook Nederlanders. En ze zwaaien vriendelijk naar ons.

We moesten nog even doorfietsen voor de boot. Daar aangekomen vertrok hij pas 17:10 uur en het was net 16:00 uur geweest dus we hadden nog even tijd om een kopje koffie te drinken. Weer buiten gekomen regende het behoorlijk hard en er stak een beste wind op.  De fietsen een beetje stevig neer gezet en maar snel naar binnen om lekker warm te zitten. Aan de overkant moesten we er toch weer vanaf. Maar de harde wind en regen hield ons een beetje tegen :-). Nog even die 1,5 km ploeteren tegen de slagregen en de harde wind tot de camping. Daar aan gekomen wisten ze dat we zouden komen, dus men had de kachel alvast aangezet in het hutje, zodat het er warm zou zijn. Toen ik binnen was bij de receptie sprak Gea nog met een dame die ons wel hadden zien fietsen en ze zei nog tegen haar man we kunnen ze wel even een kopje koffie aanbieden, maar er was voor hun geen mogelijkheid tot stoppen langs de weg dus zijn ze maar doorgereden. En dan tref je ze hier weer op een camping. :-). Inmiddels is het echt opgehouden met regenen het is een stortbui geworden en de dame zei al: morgen wordt het er niet beter op. 🙁 Dat voorspelt niet veel goeds. We gaan het zien morgen.


Oeps
(86km)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *