22e dag

Vannacht nog wel een beste regenbui gehad, maar vanmorgen was het droog. Dus spullen eerst gepakt en tijdens het ontbijt de tent nog even laten drogen.
Gisteravond nog even een tijdje naar de meeuwen geluisterd. Wat kunnen ze toch veel verschillende geluiden maken. Schreeuwend, lachend, rustig tot blaffen aan toe. Haha ach ja soms kom je niet in slaap, omdat het hier nog best licht is ’s avonds en dan ga je even naar de meeuwen luisteren.

Op naar de boot dit ging wel lekker. Beetje klimmen, maar de afdaling was langer. Even wachten tot hij er was.

Stukje was niet zo lang, we waren zo aan de overkant. Eerst een stukje vlak en daarna weer een klimmetje van 8% gelukkig, maar 3 km lang. De dame bij de pomp zei al, rust maar even goed uit, want dadelijk heb je je energie wel nodig :-). Na deze klim volgden er weer meerdere, soms ook best vervelend als je op de hoofdweg fietst en de auto’s en vrachtauto’s hangen achter je. Totdat er weer een soort vluchtstrook is waar je even kunt stoppen, zodat ze weer voorbij kunnen.

Komen we weer beneden, na een afdaling om de boot te pakken naar het volgende eiland, zien we nog net in een flits “sund” staan en fietsen de boot op. Net voordat hij vertrekt vragen nog even aan de dame die ons binnenloodst. Gaat deze boot naar Alesund? “Ja”:zegt ze en we zetten onze fiets neer en zij sluit de deur. Komt bij ons om af te rekenen en vragen nog voor de zekerheid of dit de boot is naar Alesund. Nee deze gaat naar Sulesund. Gloeiende gloeiende verkeerde boot. En nu? Dan maar weer retour en terug wachten op de juiste.

Als we een beetje geluk hebben zijn we net weer om 17:00 uur terug en kunnen de andere pakken. Net voordat we aanleggen vertrekt hij. Dus maar wachten op de volgende 18:00 uur. Het laatste stukje begon het nog even weer te regenen totdat we op de camping waren.

(56km)

One thought on “22e dag

  1. Jeetje… Ik vind de foto’s prachtig, maar al die regen! Jullie doorzettingsvermogen wordt flink op de proef gesteld. Petje af.. en dan ook nog de verkeerde boot…wat een pech. De reis naar Florence heb ik ook gedaan, maar ik weet niet of ik deze zou doen. Flink afzien! Dapper hoor Peter en Gea! Maar het gaat jullie vast lukken. Ik blijf jullie online volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *