15e dag

De was wel in de droger gehad alleen was deze nog niet helemaal droog, dus even wat bedenken om de was toch nog droog te krijgen. De scheerlijnen van de tent maar creatief op gehangen in het huisje, kachel ietsje hoger en dan maar hopen dat het droogt.

Vanmorgen eerst alle droge was even weer opgevouwen en daarna ontbeten.

Dan de tassen weer gepakt en klaar voor vertrek. 

Toch spreken mensen je toch aan. Ook vanmorgen weer, we wilden de sleutel inleveren en de card. Wel handig trouwens zo’n card hoeft de camping eigenaar eigenlijk weinig meer te doen. Als je aankomt geef je aan of je komt met camper, caravan of tent, hoeveel nachten je blijft. Je rekent af en als je wilt douchen of wassen kun je de card opwaarderen. Ook kom je hiermee in het toiletgebouw. 

Bij vertrek stop je de card weer in de automaat je geeft aan terugbetalen en het overgebleven bedrag wordt weer op je rekening gestort en de card wordt ingeslikt. Heb je verder geen omkijken naar.

Na nog wat gepraat te hebben met verschillende Nederlanders, waren allemaal in een camper. Die zie je hier best wel veel ook de Noren zelf. Zijn we weer vertrokken.

Het motregende een beetje dus nog geen signaal om de volledige regenkleding aan te trekken. 

Op de fiets ging het ook nog aardig waaien best hard zeg maar, maar voor ons geen probleem we hadden hem in de rug dus het stuk wat we vandaag zouden moeten fietsen ging best vlot. Het was wel fris 10 graden en dan ook nog een beetje regen, heel wat anders dan vorige week 30 graden. Op een gegeven moment hadden we wel zin in koffie dus gekeken naar een plek waar we wat konden drinken, maar nergens dus maar weer op naar de benzinepomp hier is toch van alles te krijgen en zeker koffie.

Hier konden we ons ook weer een beetje opwarmen en een broodje eten. Weer aangesterkt en opgewarmd vertrokken we weer.

Het werd wel is waar droog en zo nu en dan kwam de zon door. Nog een stukje fietsen dan waren we bij het hotel. Eerst nog even gekeken waar we morgenvroeg heen moeten om de boot te halen.

Het is 6 kilometer fietsen naar de boot morgen dus dat wordt vroeg op, want hij vertrek om 7.00 uur.

Bij het hotel aan gekomen is het een drukste van jewelste blijkt dat er een viswedstrijd is van een aantal bedrijven. Allemaal mannetjes druk in de weer met hun visspullen de een nog mooier dan de ander. 🙂 Na een tijdje vertrekken ze met een aantal boten naar de zee. En is het weer rustig. Wij hebben ons gedoucht en gaan nog even van de omgeving genieten, want we hebben wat tijd over, omdat we best wel vroeg zijn gearriveerd.

Dan zul je denken “boot”? Ja we hebben besloten, omdat we in het eerste stuk door al dat geklim wat kilometers in tijd “verloren” hebben en gaan deze met de boot weer wat inhalen zeg maar. Het gaat in totaal om 233 kilometer wat we nu gaan varen.

We zijn nu in Tananger vlak bij Stavanger en stappen morgenvroeg dus op de boot naar Bergen en dan gaan we de laatste etappe van de reis fietsen. We komen om 12:30 aan in Bergen en kunnen daar dan ook nog even rondkijken.
(59 km)

Bergen-Noordkaap toch nog wel even 2500 kilometer.

Tot nu toe in totaal 1262 kilometers gefietst en daar komen de vaar kilometers nog bij.

 

2 thoughts on “15e dag

  1. Hoi Gea en Peter, hebben jullie toch ook best knap gedaan! Ik had vorig jaar zelfde, had meer km gepland, maar dat haal je gewoon niet. Maar vanaf Bergen wordt het beter, in elk geval met de steile klimmetjes. Wat weer betreft zit het ook nog niet echt mee. Ik zit hier aan de Main naar ondergaande zon te kijken. Prachtig weer vandaag.
    Succes maar weer
    Willy ?

  2. Hoi Gea en Peter, verstandige beslissing hoor, het moet wel een beetje te doen zijn. Bovendien heb je wel vakantie dus je wilt ook wel af en toe wat bezichtigen toch? En zo’n tochtje op de boot lijkt me heerlijk dus geniet er maar even van!
    De foto’s zijn in ieder geval prachtig! Hoop dat het weer wat beter wordt, dat het goed fiets-weer wordt.
    Liefs vanuit Gouda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *