Dag 3 alweer

Wat gaat dat toch snel.

Vandaag wilden we naar het Venetië van Shanghai, dus op tijd met de metro. Om ongeveer 10:00 uur zaten we in de metro. We hadden een naam van een halte gekregen. Na een tijdje kwamen we op de plek van bestemming, dus uitgestapt. Het station uitgelopen en zagen eigenlijk verder niets wat erop leek of waar we heen moesten. De snelweg via een loopbrug over gestoken en daar werden we al aangesproken door een taxichauffeur. Hij vroeg waar we heen wilden en het zo goed als kwaad proberen uit te leggen. Hij keek ons vragend aan en probeerde te vertellen dat het vanaf daar nog wel honderd kilometer was.😳

Uiteindelijk gevraagd in een toeristenbureau, hier had de dame een mooie vertaalcomputer en kon ze ons vertellen dat we toch echt niet goed zaten😩.

Dus wij maar weer terug met de metro het centrum in. Hier was nog een mooi oud stadsdeel. Dit hebben we bekeken en was zeker de moeite waard.

Waar we het allemaal wel over eens waren is dat je zonder telefoon hier nergens bent. Is het niet voor de route of iets vertalen, zelfs het betalen doet iedereen met de telefoon. Met de bankpas of creditcard kun je soms niet betalen, dus was het maar goed dat we wat geld gepind hadden.

Na de bezichtiging zijn we weer naar Liset gegaan om wat te eten. Voordat we naar Liset gingen zijn Gea en ik nog door een mooi park gelopen. Maar eerst even een Chinese simkaart geregeld, zodat we morgen geen problemen meer hebben met de taal en de route. Daarna zijn we lekker wezen eten, en is de jeugd nog even verder de stad in gegaan en zijn wij alvast terug naar ons hostel.

2 thoughts on “Dag 3 alweer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *