54e dag

In de trein. Eerst zorgen dat de fietsen binnen stonden en toen de rest van de bagage. Het scheelde dat Gea al grote tassen had gehaald waar we alle losse tassen in konden doen. Na alles goed vast gezet te hebben hebben we de plekken opgezocht. Die waren 2 wagons verder. Het was al lekker druk in de trein. 21:15 vertrok hij. Het was een intercity, maar stopte volgens mij overal waar hij kon. Probeer dan maar eens wat te slapen dat viel niet mee. Maar ach je dommelt wat en dan ben je weer wakker.

Het duurde best lang voordat we er waren. 9:15 uur waren we in Helsinki en konden alles weer aan de fiets hangen. Eerst maar even Helsinki in.

Hier en daar wat foto’s gemaakt en zijn tegen 12.00 uur richting de boot vertrokken was toch nog even een uurtje fietsen. Rustig aan gedaan, we hadden alle tijd. Ook nog even wat bootschappen gehaald voor op de boot. Het was wel een leuk stukje fietsen door een bos, langs jachthavens en door een paar buitenwijken van Helsinki. Uiteindelijk kwamen we bij de terminal aan en hebben ingecheckt. Nu nog even wachten totdat we op de boot mogen. Hier hebben we voor het eerst onze 7 week mee gesleepte krukjes gebruikt om op te zitten. 🙂

De rij wachten werd steeds langer en er kwamen ook wat meer fietsers aan.

Op eens stopte er een busje voor onze rij. 14:50 uur moesten de fietsers achter het busje aan fietsen de boot op. En werd ons een plek aangewezen om de fiets te stallen. (Foto in boot)

Daarna mochten wij naar onze hut. Spullen heen gebracht en eerst maar even lekker gedoucht.

Na de lekkere douche de rest van de boot verkend. Deze was kleiner dan degene welke we van Denemarken naar Noorwegen op zaten.

Na nog wat rond gelopen te hebben zijn we naar de hut gegaan en hebben nog even tv gekeken. Tijdens het tv kijken konden we onze ogen amper openhouden. Maar ja wat wil je als je 2 dagen eigenlijk niet fatsoenlijk hebt kunnen slapen. Dus tv uit en de oogklepjes maar dicht gedaan. Was wel even wennen want het was donker. Ook dat hebben we een lange tijd niet meer gehad, dus we waren gauw vertrokken naar dromenland. :-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *