53e dag

Eerst wachten op de bus deze kwam om 23:30.

Hier de fietsen onderin geparkeerd met de bagage. Wel grappig de chauffeur heeft een zoon en die woont al 7 jaar in Amsterdam in de Jordaan.

Om 01:00 uur vertrokken we met ons 4’en en de chauffeur terug over dezelfde weg als we heen gefietst waren, alleen zaten we nu wat hoger. En dan heb je er toch een hele andere kijk op. Het weggetje is dan maar smal, als 2 bussen elkaar moeten passeren. Het gaat dan regelmatig over het randje.

Om 01:37 komen we aan in Honningsvåg rijden langs een hotel om nog wat mensen op te pikken als ze er zijn. Dan wordt op een gegeven moment de bus ergens in een straat geparkeerd en de chauffeur stapt uit en zegt: je kunt gaan slapen de andere chauffeur komt tegen 05:00 uur weer opdagen :-0. En gaat weg. In Nederland ondenkbaar. Hier dus niet.

 

Dus proberen maar wat te slapen.

Vanuit de bus om 02:00 uur.

Om 04:55 stapte de andere chauffeur in de bus. We gaan vertrekken. De weg weer terug, en ook weer door die tunnel alleen nu rustig in de bus. Wel rijden we nog 1 fietser achterop die liep maar omhoog, want met zijn aanhanger achter de fiets was het niet omhoog te fietsen waarschijnlijk. Na een tijdje kwamen we in Olderfjord op de kruising waar we een aantal dagen geleden ook waren, alleen gingen we nu rechtdoor.

Na een aantal stops kwamen we in Finland over de grens, waar we onze eerste kop koffie konden drinken en even de benen strekken.

Na 20 minuten weer verder. Je vernam aan de chauffeur dat hij weer in zijn thuisland was, het gas ging er wat op.

Je mag hier wat harder rijden dan Noorwegen. Daar is de hoogst maximale snelheid wat ik heb gezien 90 km/u en hier in Finland mag je 100km/u.

De weg waar we op reden was met die snelheid net een rollercoaster.

Na 708 km hobbelen in de bus was het wel even genoeg. We kwamen om 17:25 uur aan in Rovaniemi. Hier stapten we om 21:15 uur op de trein naar Helsinki.

One thought on “53e dag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *