47e dag

We hebben vredig geslapen, maar dat kon ook niet anders, want naast ons zaten twee mannen die we ’s morgens tegen kwamen in een zwart priesterlijk gewaad. 🙂

Een wat bewolkte dag en een frisse wind. We gaan weer op weg. Vandaag weer 2 klimmen, en best wel weer pittige. 

De eerste was ook een lange 7 km met een percentage van 6 t/m 9%. Onder weg kwamen we ook nog een Engels stel tegen die ook naar de Noordkaap gaan. Alleen waren zij met de boot naar Tromso gegaan en daar op de fiets gestapt.

We moesten nog een klein stukje en dan waren we boven. Hier voor het eerst kennis gemaakt met de rendieren. Eenmaal boven was er een restaurant, waar we een kop koffie gingen drinken. Ook was hier een souvenir shop met allerlei rendier vachten, geweien etc. Er stond al een bus vol met Amerikanen en even later kwam er nog een aan met Italianen. 

 best druk op de berg zo!

Tijdens dat we de fiets parkeerden kwam er een stel naar ons toe gelopen en begon te praten, dat hun zoon ook veel fietste in Amerika. Hij ging voor een goed doel 600 km fietsen en daarom vond ze het leuk om aan hem te laten zien dat er wel meer mensen lange afstanden fietsen. En er moest even een foto gemaakt worden.

Na de koffie en weer wat opgewarmd te zijn, zijn we weer vertrokken. De afdaling kon beginnen. En die was lang en koud.

En iedereen die we spreken zegt. “Oh hierna is het vlak “. Nou vergeet het maar we moeten nog steeds wel klimmen en dit zijn dan ook geen kleine klimmetjes. 

Na de laatste klim 4,5 km van 7% zagen we toch ook nog even een paar rendieren van dichtbij, dus direct foto’s maken natuurlijk. 

Voordat we bij de camping waren fietsten we nog door een soort vallei en daar zagen we ook nog even 2 elanden staan. 

Dus al met al een geslaagde dag weer.
(75km)

One thought on “47e dag

 1. Weer prachtig zeg, mooie beelden van de laatste dagen, maar wel koud hoor.
  Zie zelfs nog een sneeuwpop.
  Leuk hoor al die elanden. Nu is het einde in zicht toch?
  Succes en veel plezier met mooie vergezichten gewenst voor de komende dagen.
  Respect hoor voor jullie!

  Groet Ineke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *