37e dag

Vanmorgen weer op tijd vertrokken. Dus het was lekker rustig op de weg. Het was wat bewolkt 9 graden, maar prima fietsweer.

De route zelf was wat minder dan gisteren, een aantal tunnels en best veel lange klimmen gehad. Na een tijdje kwamen we weer op de drukke weg en hier is het dan best wel oppassen met het verkeer. Uiteindelijk waren we vlak bij de camping, maar eerst nog even naar de winkel om weer de boodschappen te doen.

Op de camping eerst even douchen en daarna gelijk aan het koken, want we moesten natuurlijk ook even naar het natuurverschijnsel kijken.

 

Er blijkt hier in Saltstraumen de sterkste getijden stroming ter wereld te zijn. Iedere 6 uur vloeit hier meer dan 400 miljoen kubieke meter water met een snelheid van 40 km/u door een relatief nauwe doorgang. Het verschil tussen eb en vloed is hier ongeveer 3 meter. We zijn in ieder geval niet de enige die hier staan te kijken.

 

(86km)

2 thoughts on “37e dag

  1. Hallo Peter en Gea,

    Met de dag wordt ik jaloerser op het avontuur dat jullie beleven. De foto’s en verhalen zijn prachtig. Stoer hoe jullie met alle elementen omgaan; aan de andere kant ben ik ook niet anders gewend met jullie.
    Veel plezier nog met het vervolg van deze bijzondere reis! Ik blijf jullie blog met interesse volgen..

    Groeten van ons allemaal!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *