25e dag

Het begon vanmorgen lekker, zonnetje erbij stevige wind, maar dat was niet erg die hebben we dan in de rug.
Goed 09:00 uur op de fiets zondag ochtend dus lekker rustig. Gister naar de camping toe een lekkere afdaling gehad, maar die moest nu weer omhoog. Bij de hoofdweg aangekomen was het eerst en stukje vlak en daarna weer een klein klimmetje, maar dat was geen probleem we hadden er net een steile gehad :-). De weg was helemaal nieuw dus lekker fietsen en rustig. Tijdens het klimmen toch maar even de jas uit, want het was best wel warm uit de wind met de zon op de rug. Toch gaf de thermometer niet meer aan dan 12 graden. De route naar de boot was een mooie route. We fietsten om een fjord met mooie uitzichten. Aangekomen bij de boot zouden we een uurtje moeten wachten, mooi tijd om even wat te eten. De spullen uit de tas en het brood werd gesneden en gesmeerd. Loop ik nog even langs het bord waar de vertrektijd op staat vermeld, zie ik ineens dat dit veranderd is en hij vertrek over een kwartier. Dus snel de spullen op geruimd brood naar binnen gewerkt en we konden zo de boot op fietsen. Aan de overkant weer omhoog fietsen. Dit stuk was eigenlijk best wel lang en saai het ging door een glooiend dal langs het riviertje de Suma. Het ging constant over de autoweg, gelukkig was het zondag dus wat rustiger dan normaal. Het weer was eigenlijk best wel goed op een paar druppen na, wel veel wind. Eerst wat mee en dan soms weer van op zij. Ja en wat doe je dan op zo’n saaie weg dan kijk je wat meer in het rond. Dan valt je op dat er sommige prachtige huizen staan. Soms echte bouwvallen, maar daar staat dan naast met gewoon een stroomkabeltje door de wand een Tesla te laden :-0.

Ook valt het mij op dat 9 van de 10 een maairobot hebben. En dat er in de wat oudere huizen al 30 jaar lang dezelfde plastic bloemen  en planten staan verkleurd en al. :-).

Ook staan er overal multifunctionele hokjes. Voor zoal; bushalte, brievenbussen, hangplanten, melkbussen en containers. Op sommige groeit zelfs een boom.

Vaak aan de eind van de middag betrekt de lucht weer en dan valt er wat regen.

Gelukkig zouden we dichtbij de camping zijn, maar helaas dit was nog even 3,5 km verder. Balen, want we hadden het nu wel een beetje gehad. Op een gegeven moment wordt je koud en de vermoeidheid slaat toe, dan wil je graag even onder een warme douche kunnen staan om weer een beetje op te knappen.

Uiteindelijk was daar de camping, toch maar voor een hutje gekozen, was dit keer ook niet veel duurder dan een tent.
Dit was er geen eentje zoals we al eerder hadden gehad. Overal zit namelijk een elektrische verwarming in, en deze nog gewoon een houtkachel. Zelfs opa’s ski’s met diploma’s hangen aan de muur. Eerst maar even gedoucht en daarna de kachel maar aangestoken, want ja we wilden toch ook wel een beetje warm zitten vanavond. Uiteindelijk was het toch qua weer een mooie dag op een paar spetters na.
(81km)

3 thoughts on “25e dag

 1. Gea en Peter,

  Jullie doen het fantastisch goed
  Na vele regenbuien en flink afzien bij een klim, weten jullie jezelf weer op te laden voor de volgende dag.
  De foto’s zijn prachtig en mooi dat wij jullie zo kunnen volgen op de trip naar de Noordkaap
  Zet m op naar de top.

  Liefs Gert en Ria

 2. Vandaag even tijd genomen om jullie blogs te lezen en foto’s te bekijken. Wat een tocht! ??
  Prachtige foto’s, hoor. Succes en veel plezier!

 3. Nou jullie krijgen het niet cadeau. Maar super leuk om jullie te volgen.
  Nog geen rendieren en trollen achter jullie aan?
  Wij hebben lekkere hitte hier, morgen 34 graden. Daarna gelukkig weer koeler.
  Succes jullie!

  Groet Ineke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *