1e dag

Dag 1

30 mei 6:30 ging de wekker nog even de laatste spullen pakken en nog even douchen. Dan naar beneden om even te eten. We wilden om 8:00 uur vertrekken.

Ik ging de fietstassen aan de fiets hangen en Gea zette het ontbijt klaar en maakte nog even koffie. 7:50 het is al best laat, werd er ineens op het raam geklopt, dacht dat het de buurkinderen waren. Die wilden ons nog even uitzwaaien, maar toen zag ik ineens het hoofd van mijn zwager. Dus ik de voordeur open doen, stond daar een hele delegatie om ons uit te zwaaien met spandoek en al.

Prachtig, hadden de kinderen geregeld. Maar we waren nog niet klaar om te vertrekken, dus iedereen eerst maar naar binnen. Wij gingen gewoon verder onze gang. Fietsen gepakt en naar voren gelopen, ondertussen stonden de buren er ook al. Daar nog even afscheid genomen van iedereen en het avontuur is begonnen.

Oei de fietsen zijn toch best nog wel zwaar, maar goed dat zal wel loslopen.

Het eerste stuk gaat voorspoedig, dan hebben we wind tegen en ook niet zo’n klein beetje maar best veel.  Ach we hebben voor hetere vuren gestaan. Ook sputterde het soms, maar daar bleef het bij.

Na een tijdje hadden we zin aan een beetje koffie, maar ja Hemelvaartsdag dan is er natuurlijk niets open. Tot in Musselkanaal daar was een pomp open en hier toch nog even een lekker bakkie kunnen nuttigen.

Op een gegeven moment zijn we bij de route aan beland, en zijn we even gestopt om wat te eten en te drinken. Ik stel de route in voor we verder gaan, maar ook de navigatie dacht wat is dat toch een lange route zeg, ik stop ermee. Hmm en nu? Gelukkig ook nog de papieren versie mee dus die maar uit de tas gehaald en zo zijn we maar begonnen.

Hier en daar toch nog iets verkeerd gefietst omdat we de stickers van de route niet meer konden ontdekken, zaten soms achter of onder een ander bord.

Uiteindelijk komen we aan op onze eerste plek om te overnachten. Hier de tent opgezet en even lekker gedoucht. Kwamen we er achter dat we de rijst waren vergeten voor de eerste maaltijd, dan maar hier eten. Chili con carne, deze was heerlijk ondanks dat er meer chili in zat dan con carne. Dat word veel drinken denk ik. Ook nog even de route aangepast en opgedeeld in kleinere stukken, misschien werkt het morgen dan beter.

Zo nog even de laatste dingen opladen voor morgen en dan maar lekker slapen, morgen moeten we iets verder fietsen dan vandaag.  88 km

One thought on “1e dag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *